Webzucht Telex
Home∑∑?WEBZUCHT TELEX START ∑∑?TELEX ∑∑?TELEX ∑∑?TELEX ∑∑?TELEX ∑∑?WEBZUCHT TELEX STOP ∑∑?/MARQUEE>
22 december 2003
Al 4 dagen thuis en nog bijna geen tijd gehad om te slapen. Al weer een heel weekend van hier naar ginder gesprongen en de rest van de tijd met hamer en schroevendraaier in de hand IKEA-kasten te lijf aan het gaan. Maar intussen staan er toch al weer acht van die gevallen in ons huis (op de bovenverdiepingen waar we geen geld meer vinden voor design meubels. Nu enkel nog plankjes er in vijzen en het is were tijd voor wat anders.

En binnenkort is het alweer Kerstmis.
...

17 december 2003
Wat heb ik de laatste tijd al vol melancholie teruggedacht aan de tijden dat het woor "synergie" me enkel deed denken aan de lessen biologie op school. Het verwees dan naar een soort van samenlevingsverbond tussen diverse ondersoorten van de fauna en flora om samen een beter leven uit te bouwen en de voordelen te plukken van elkaars aanwezigheid. Symbiose heette dat ook wel denk ik.
Ik moet dan altijd denken aan het voorbeeld van de heremietkreeft. Als ik het goed voorheb had die kreeft een wat weker achterlijfje in tegenstelling tot de meeste kreeftachtigen, en beschermde hij dat door het in een soort schelp te stoppen. Met zijn grote en sterke scharen kon hij zo de schelp beschermen tegen allerlei gespuis van de zeebodem, en beschermde de schelp aldus zijn achterlijf. Onwillekeurig denk ik dan ook terug aan de moderne banken va het biologielokaal, waar we leerden over de bijtjes en de bloemetjes en regenwormen aan inwendige bloedingen onderwierpen.

Als ik vandaag de dag het woord synergie hoor, is het bijna altijd in het kader van krampachtig winst proberen te maken in het kader van halfslachtige afslankingsplannen. Het gaat dan steevast over een egocentrische manager die zijn weke kont uit het strafschopgebied wil houden of een machtsgeile beleidsvoerder die rond budgetteringstijd niet uit zijn schelp durft te komen.
Aan de brieven te zien die de vakbonden hier kwistig rondstrooien, valt er hier ook niet zo gauw een mooie vorm van symbiose te verwachten.
...

11 december 2003
Op webzucht home is intussen de standaard pagina teruggezet, gezien we nu toch al een goede twee weken thuis zijn. Meteen ook een nieuwe column. Voor sommigen onder u misschien bekend, gezien het de eerste lezing is uit onze trouwmis, "de bril der wijzen".

Ook te melden valt dat er vanaf nu betere prints zouden moeten te maken zijn van deze pagina's. Via een aparte css-file voor printopdrachten verdwijnen daarbij de links uit het rechtermenu en ongewenste achtergrondteksten die er in staan voor de Google machine. Puur en alleen de tekst in een vergelijkbare vormgeving.
Kwestie dat je het weet.
...

11 december 2003
Het Reisverslag van onze avonturen in China en Thailand is in een wat gestyleerde vorm gezet met een handig menuutje voor het opzoeken van de verschillende steden die we aandeden, en verplaatst naar een nieuwe plaats op webzucht.
link
...

11 december 2003
In mijn uitgebreide fotoarchieven vond ik plots nog bijna vergeten foto's van de trouw van jongeheer E. Kerkhof, vorig jaar rond deze tijd. Ik heb er een paar toegevoegd aan de "diverse" sectie van de fotokluis.
...

10 december 2003
Voor de schoonheid is in de tweede fotogalerij werk gemaakt van de lay-out. Je ziet nu bij elke reeks foto's een klein fotootje i het hoofdmenu, zodat dat grafisch wat leuker staat.
...

10 december 2003
Er dienen zich nieuwe opportuniteiten aan voor de opleidingsinstituten waar ze managementsopleidingen geven. Rollenspelen durven nogal eens afwijken van de realiteit omdat de situaties die ze nabootsen niet echt altijd je eigen leefwereld goed voorstellen.
Ik zag evenwel dat de vriendjes van Armin Meiwes rollenspelen speelden die een speciale realiteit toch wel zeer akelig dichterbij brachten. Meiwes (de Duitser die via het internet iemand vond om te doden en op te eten) speelde met die vriendjes namelijk heuse rollenspelen rond mensen opeten in zijn slachtruimte. Hulpstukken waren onder andere spelden met vlaggetjes waarop items stonden als "arm" en "been".
De vleessector in het algemeen en deze in het bijzonder zijn niet voor iedereen meteen dagelijkse werkomstandigheden, maar ik lees dat de hongerige vrienden van Armin onder andere tandartsen en koks waren, alsook leraren en ambtenaren. En ik maar de koks in China in de gaten houden als ze boven hun wok stonden. En het gaat niet om 4 of 5 mensen, maar om een netwerk van meer dan vierhonderd personen!

Ook weinig aan de verbeelding overlatend was de zin die Arwin Meiwes gebruikte op het proces toen men sprak over de nieuwe vrijwilliger die hij zocht om zich te laten slachten en opeten: "het vlees was bijna op"

Onze carnivore vriend liet trouwens weten dat er meer dan 800 kanibalen in Duitsland leven. (En in BelgiŽ vraag ik me af?). Zou het toevallig zijn dat Eos onlangs een lang artikel wijdde aan het onderzoek van kannibalisme? Ik herinner me dat ik dat met plezier las, vooral omdat er tijden blijken geweest te zijn waarin kannibalisme een stuk normaler werd bevonden dan nu.
...

9 december 2003
13 foto's van de laatste 2 dagen Thailand en onze vluchten terug naar BelgiŽ op de site gezet.
Je kan de foto's hier vinden.
...

8 december 2003
Dit is wel een bijzonder geestige wijze van stil protest tegen de lompheden van George Walker Bush. In Amerika zijn een aantal webmasters begonnen met een project om de naam van Bush te linken met de woorden "miserable failure". Als je nu op Google zoekt op miserable failure komt de biografie van George helemaal bovenaan te staan. Een heerlijk creatief gebruik van de functies van zoekrobotten. Het systeem werkt omdat een aantal sites die woorden linken aan die naam, en gezien Google ziet dat het zeer druk bezette sites zijn, komt die link bovenaan te staan.

mooi, mooi.
Er is trouwens ook al een Nederlandse versie opgestart met een link tussen "raar kapsel" en de biografie van Balkenende.
...

11 oktober 2003
Verjaardagswensen
Vanavond las ik net de fijne verjaardagswensen van mijn ouders op een digitale postkaart. Morgen ben ik alweer 30 jaar oud en dat verdiende een gedichtje de elektronische snelweg. Ik plak het hier even op de telex, zodat ik het zelf snel kan vinden en niet moet inloggen op andere e-card-sites; en voornamelijk ook als voorbeeld voor de rest van jullie.

Wat gaat het leven toch een vaart:
reeds dertig kaarsjes op de taart!
Waar is nu de tijd dat 't ukkie klein
nog in zijn wiegje lag te schreien?
Of toen het onrust bracht te weeg
omdat 't van groenten plots een afkeer kreeg?
Of op school zijn vriendjes pestte
en koolstof strooide in hun vesten?
Of op universiteit en Kulak hier
volop genoot van studentikoos plezier?
Die vroeger tijd met zijn kwajongensstreken
is van lieverlede voor goed geweken,
en ook Cantab, Haarlem en 't verre Ede
zijn reeds lang vervlogen naar 't verleden.
Maar niet getreurd, er blijft te gaan
ruim drie vierden van je levensbaan.
En weet: wat komen zal is even mooi
en valt ook altoos in de juiste plooi;
zo veel geluk heb je in je leven nog te goed
dat, al is 't nog onbekend en onvermoed,
je immer deugd aan 't jeugdig hartje doet.
Althans dat wensen je metterdaad
twee oudertjes uit de Pater Davidstraat!
Geniet ook m®¶®¶r dan alleen maar even
van de langste jaardag van je leven,
want juist ook dertig uren telt de dag
van wanneer de zon voor 't feestgelag
uit de Chinese Zee ten hemel stijgt
tot wanneer ze rood ter kimme nijgt
hier in 't westen van ons vaderland.
Zo zie je maar, al trek je ver en snel,
je achterhalen doen onze wensen wel,
en al vloog je zelfs naar China toe
twee computer-analfabeten weten hoe
ze hunne wensen moeten expediŽren
om je van harte en gemeend te feliciteren.
Dies -al worden door 't verblijf in 't verre oord
champagne en taart ons door de neus geboord-

...

5 sept 2003
De homepage is aangepast voor de reis naar China. Vanaf vandaag te verwachten: de avonturen van Leen en Jeroen in het verre Oosten.
...

2 september 2003
De verhuis is intussen gebeurd. Alles in dozen binnengegooid op nummer 90. De grote infrastructuurwerken (veel hadden we niet meer te doen) zijn gebeurd. Schilderen en dergelijke gebeurt wel als we terug zijn van China. Daarna nog een goeie plek vinden om al die volle dozen ook weer uit te pakken. Maar afijn, ons bed staat er en onze tafel en stoelen, dus we kunnen voort.

Voor de reis hebben we naast de vliegtuigtickets nu ook een weekje geboekt in het shaodong Youth Hostel in Beijing. Nogal goedkoop slapen in een slaapzaal. Hopelijk geen horden snurkende Chineesjes rondom mij.

Ik probeer morgen een nieuwe voordeur in elkaar te steken voor webzucht waar het nieuws te volgen zal zijn van ons wedervaren alginds.

meer nieuws later, haastige groet, jeroen.
...

29 augustus 2003
Ai caramba! Alweer de laatste dag op mijn bureau alvorens we in najaarsreces gaan. Nog snel een paar honderd dingen doen die allemaal even dringend lijken alvorens ik hier definitief mijn schup kan lichten. Voor drie maanden dan toch.

Het trouwfeest dit weekend is waarlijk fijn geweest. Eigenlijk liep alles een beetje zoals we het voor ogen hadden en heb ik de indruk dat iedereen zich ferm geamuseerd heeft. Als ik de verzopen dozen champagne tel, kan dat bijna ook niet anders. Gezien er een aantal mensen fruitsap dronken, moeten er anderen geweest zijn die op hun kop naar huis zijn gefietst. Net geen honderd flessen op een goed anderhalf uur. Bacchus zou waarlijk jaloers zijn.
Hopelijk kan ik dit weekend of nog volgende week werk maken van de teksten uit de mis en de avondlijke gedichten om die hier nog voor de nalezers en literaire genieters onder jullie te vergaren. Alles is bijna verzameld. Ook de fotograaf heeft zijn best gedaan. Ergens over de vierhonderd foto's. Met tijd wellicht ook een selectie daarvan op webzucht. Maar hopelijk iets vroeger al de onofficiŽle selectie van mijn Canon die daar rondslingerde en zo te zien door een aantal verschillende mensen is opgepikt voor divers gebruik. Ik zeg niets

Tot slot nog een woord van diepe dank aan de mannen en ferme vrouwen van Magik Magda, die de 23e ferm gescoord hebben in Dottenijs. Het was een fantastisch optreden, en meteen de goede sfeer erin voor de rest van de avond.
Makkers, Maten, Merci!
...

14 augustus 2003
Straks verdwijn ik even voor een weekje in de Kortrijkse arondissementen. Nog een hoop voor te bereiden aan kleine maar noodzakelijke dingetjes voor het trouwfeest, de verhuizing en de reis naar China.
Op de achtergrond werk ik intussen aan een vernieuwde pagina voor de foto's. Hoewel ik het huidige erg fijn vind, zijn er kantjes aan die ik iets minder gebruiksvriendelijk vind. Ben wat scripts aan het aanpassen van SPGM en dan zien we wel. Wie weet nog lijf voor we vertrekken naar het oosten. Beta-testje hier te zien.
Daarnaast wil ik ook een scriptje installeren dat het mogelijk moet maken dat mensen commentaar achterlaten bij de columns op webzucht. Ook al aan geprutst, maar nog niet helemaal af.
Gezien ik volgende week hard ga werken aan vanallesennogwat, zullen er wellicht weer weinig updates komen aan de site. Ik hoop nog een soort van template klaar te krijgen om nieuws uit China op te kunnen posten. Laat ons hopen dat ik hier en daar nog een minuutje tijd vind.
...

12 augustus 2003
Na de vrijgezellenavond van Karl, is het nu tijd voor de vrijgezellendag van Jeroen zelf. Op zaterdag 9 augustus rond twee uur kwam een bende makkers me per fiets ophalen voor een dagvullend programma. Eerst ging het richting Kortrijk Station waar we met zijn allen aan een lange tafel op het perron twee taarten en van die maffe superzoete oranje limonade dronken uit lang vervlogen tijden. Compleet met papieren bordjes en plastic bekertjes.

Nadat we genoeg treinreizigers (waar ik voor ťťn keer gelukkig niet bij hoorde) hadden aangemoedigd, vertrokken we richting Open Zwembad in Kortrijk. Daar voornamelijk salto's geoefend, zo pijnlijk mogelijk op onze rug en buik gesprongen en tienbal gespeeld. Dat laatste was net als in onze vrolijke schooltijden meteen een ultra-gewelddadig getrek en gesleur aan elkaar en aan een opgeblazen strandbal die dus tien keer aan een ploeggenoot moest worden doorgegeven. Ook hier ontsnapten we niet aan blauwe plekken en striemen op ons vel.

Na een vodka-orange aan de zwembadrand gingen we per fiets naar St-Jozef waar de broeders ons jammergenoeg niet op het speelplein wilden laten voor een partijtje voetbal. Een pintje op Jos?s terras was een goed alternatief in het warme weer.

Daarna kwiek huiswaarts waar ik eerst een liedje uit de oude doos van de Specs moest spelen en daarna verrast werd door vader Herman die zich volledig in zijn oude trouwpak had gestopt: lange zwarte "pitteleir", strik en hoge buishoed. Samen hebben we dan met het zwaard enige flessen champagne onthoofd en opgedronken onder een gezellige babbel.

Tijd nu om naar het Hoge te rijden waar we in de Kulak een korte maar stevige chocomelk-cantus hielden. Een verfrissing in dit weer en een fijne link naar de tijd dat ik als preses vriend en vijand verraste met chocomelk in plaats van bier op een cantus.

Daarna naar de weiden van de Cederlaan om een gezapige barbecue in gang te steken. Zoals dat hoort enkele kilo's teveel vlees gegeten en goed gedronken. Tot slot nog enige caipirinhas gaan drinken op Vlas Vegas.

Een waarlijk geslaagde dag, die, mede door de bereidwillige fotograaf Karl Herrebout in compacte versie ook op webzucht te bekijken is voor zij die er niet bij waren. Zoals altijd in de Fotokluis. (klikken op vrijgezel jeroen).
Als extraatje zijn er ook wat video's te bekijken voor de mensen met snellere verbindingen met het web. Ga naar de open directory video vrijgezel en klik naar keuze.

Aldus, nogmaals een woord van dank aan de makkers die er zoiets mafs van maakten!
...

5 augustus 2003
Een nieuw mapje foto's in de Fotokluis gezet. Deze keer met een beeldverslagje van onze fijne vrijgezellenavond met Karl Herrebout. Daarnaast ook nog twee foto's van Jeroen tijdens halsbrekende acties in de lucht, dezelfde avond gefotografeerd. Te zien in de sectie "divers".
...

4 augustus 2003
Gezien het me nog steeds heel erg verwondert dat mensen die op Google erg vuile woorden intikken af en toe ook op Webzucht terechtkomen, heb ik speciaal een verhaaltje gemaakt met van de vuile woorden in. Er loopt geen enkele link naartoe, en kan dus enkel gevonden worden door het intikken van die zelfstandige naamwoorden in de zoekmachines aller landen. Momenteel nog volledig verdekt opgesteld en enkel te bereiken via Google (binnen een paar dagen ten vroegste veronderstel ik.

Werkelijk benieuwd of daar nu veel volk zal op afkomen en hoe.
...

31 juli 2003
Allerlaatste dag van juli alweer en ik ben nog niet op vakantie. Dat zal jammergenoeg nog zo blijven tot in september, maar dan gaan we wel voor een poosje verdwijnen uit het vaderland.

Intussen zit onze buddy Jan Leenknegt lekker op de fiets te cruisen doorheen Noord-Amerika. Genieten van spectaculaire uitzichten, beetje bruinen, heetwaterbronnen, en verschillende tijdszones oversteken.
fijn, fijn, fijn.
...

29 juli 2003
Arr?Hop, snel nog wat fijne foto's geplakt in de foto-kluis. Het betreft de beelden van ons vreemde doch grappige troubadouroptreden voor de Rotaract eind juni in het Kasteel van Dottenijs (eindelijk!), en een nieuwe collectie genaamd 'divers' waarin ik af en toe iets zal plakken dat zo niet meteen ergens anders thuishoort. Nu staan daarin: twee foto's met schreeuwgezichten (waarvan 1 met MichaŽl, Steven en Seppe), foto's van mezelf en Leen als rockers, en twee campagnefoto's voor de ULP (Unie voor Leute en Plezier; de lolpartij die we hadden opgericht ten tijde van de verkiezingen en waarmee MichaŽl voor Radio2 tourde op de markt van Roeselare).
Fotokluis
...

28 juli 2003
Een absolute must voor de Beatles-fans: deze site waarop met forensisch onderzoek wordt uitgewezen dat Paul McCartney in '66 wel degelijk werd vervangen door een stand-in, en dat de "clues" op platenhoezen en achteruitgespeelde muziek wel degelijk bedoeld waren. Rondweg HEERLIJK!
(Dank aan Bert Vandenberghe voor de info)

...

23 juli 2003
zo, er is weer een stukje site bijgekomen, hoewel het deze keer eigenlijk enkel bestemd is voor een select publiek. Het gaat namelijk over de begeleidende website bij onze uitnogdigingen voor het trouwfeest. Maar als vaste lezer kan je alvast even meekijken over onze schouder als je dat wenst: trouwsite.
...

22 juli 2003
Naar mijn idee zouden vanaf vandaag de uitnodigingen voor onze trouw moeten beginnen binnen vallen bij de mensen die daarvoor in aanmerking komen. We hebben een fijne kleurendruk laten maken met wolken en blauw als hoofdtoon.
We kunnen natuurlijk niet iedereen vragen om te komen feesten, maar het staat u vrij een proefje van de uitnodiging te zien. (de definietieve zet ik binnenkort wel eens onlijn. Dan kan u als goed christen meteen ook nog eens naar een huwelijksmis komen.
O, ja: in de uiteindelijke versie staan de letters recht...
...

21 juli 2003
Ha!
Dit weekend weer fijn wat sport gedaan. Of toch 1 sport met name zwemmen. Na bijna een jaar zeer schaarse aanwezigheid in een zwembad, ben ik met de openheid van het open zwembad in Kortrijk en het schone weder weer volop begonnen zwemmen. Dan toch in de weekends, als ik even thuis ben tijdens de openingsuren.
Dit weekend moet ik toch een 7-tal kilometer gezwommen hebben medunkt (in 4 keer wel). Liefst van al ga ik dan achter een gast hangen die traint voor triatlon of de waterpolo. Dan ben ik tenminste verplicht om door te trekken, zelfs al doen de lengtes serieus pijn op den duur.
No pain - no gain.
...

10 juli 2003
Gisterenavond nog een fijne actie ondernomen. Zoals u weet of niet weet ontwerpt Jan Leenknegt de kaarten voor ons nakende trouwfeest. Die uitnodigingen kwamen gisterenmiddag per FedEx toe in Brussel. Anderhalve dag daarvoor nog opgestuurd vanuit New York. Dat ging dus fijn, maar er moest op de laatste knip nog snel iets aan veranderd worden. Oplossing: zowaar een echte Transatlantische Bilaterale Photoshopsessie. Ik vanuit Sint-Katharina Kuurne en Jan vanuit Lower Harlem.
Zoals mijn Peter Duivenmelker Zaliger die ik nooit had zou gezegd hebben: Jammaja nje, techniek staat voor nieten.
...

8 juli 2003
Ach zut, zou ik zo zeggen; ťťn en ander loopt niet helemaal zoals het gepland was.
Het kredietdossier voor onze fijne nieuwe woning zit ergens in een vergeetput bij de financiers, daardoor zit de notaris de hele tijd achter onze veren, komt misschien heel het project in gevaar wegens overschrijden van datum in compromis; loopt door al dat gewauwel ook de voorbereiding van ons fijne trouwfeest een beetje hinkend achterop en moeten we nog evangelies en lezingen zoeken, weet FedEx niet goed waar ik woon om de in New York geassembleerde uitnodigingen door te sturen; heb ik aldus ook veel te weinig tijd om onze reis naar Mongoli?en China voor te bereiden, ook al omdat mijn verlof-zonder-wedde papieren maar niet getekend geraken hier op bureau en we zowiezo al te weinig tijd hebben om over alles te denken, laat staan te handelen, en dergelijke meer; en komen en aldus ook veel te weinig updates aan deze fijne site, terwijl er massa's foto's liggen te wachten op uw hongerige ogen...
Een mens zou niet meer weten waar gekropen. Bestaan er zelfhulpgroepen voor duizendpoothobbyisten?
...

3 juli 2003
Heden weer een fijne verrassing in het bedrijfsrestaurant:
Vaststelling tuberculose bij persoon in het WTC-gebouw Een medewerkster, tewerkgesteld in de vaatafdeling van de keuken in het WTC-gebouw, werd opgenomen in het ziekenhuis. Als diagnose werd "tuberculose" vastgesteld. Het slachtoffer kwam niet in aanraking met de voedselketen.
Tuberculose is een besmettelijke ziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie, de zg. Kochbacil of Mycobacterium tuberculosis. De ziekte wordt praktisch uitsluitend overgebracht langs de lucht door middel van druppels (hoesten, fluimen ). De kans op besmetting is erg klein.
Hoewel de besmette persoon in de keuken werkte staat er te lezen: Personen die gebruik maken van het bedrijfsrestaurant hoeven niets te vrezen.
En ook Het slachtoffer kwam niet in aanraking met de voedselketen. OK, ze werkte in de vaatafdeling; maar misschien hoestte ze wel op alle borden die ze net had afgedroogd.

Ik denk dat ik eens een dagje ga vasten vandaag!
...

laat knallen die champagne!

2 juli 2003
TADAAH...(schellende loftrompet)
Het nieuws is wereldkundig! Vader Herman is na vier jaar studie filosofie geschikt bevonden als licentiaat in de wijsbegeerte. (nu wellicht Master in Philosophy). Hedenmiddag werd hij voor zijn volgehouden inspanningen tijdens de tweede licentie plechtig gehonoreerd met een flinke onderscheiding!
Het mag gezegd dat zijn zoon Jeroen, eveneens gehomologeerd wijsgeer, zeer trots is op dit resultaat.
...

1 juli 2003
Ach, ware het niet van mijn steeds gigantischer wordend gebrek aan tijd, ik verhaalde u over mijn alweer zeer fijne weekend, waarin figureerden: een fijne barbecue alwaar ik ook nog eens kon voetballen en het spel "dood aan" leerde van de kleine mannen van Christophe en Patricia; en een hilarische avond bij de Rotaract van Kortrijk alwaar wij het pleizier hadden om Minnestreel te spelen. Gekleed in niet te schatten troubadourpakjes en gewapend met gitaar en poŽzie trokken we ten strijde. Vooral "Het Grote Lalala-lied" was een groot succes. Nooit geweten dat drielettergrepige woorden zo'n feeststemming konden veroozaken. Eťn dezer moet ik toch eens de teksten en de akkoorden van dat nummer op het net zetten.

En als alles meezit, dan zijn we morgen te gast bij de filosofen van Leuven om het welslagen van vader Herman te vieren!
...

19 juni 2003
Het is zo ver! Vader Herman is klaar met zijn studie filosofie. Gisteren legde hij zijn laatste examen af. Nu enkel nog de thesisverdeding (over Tertullianus en J. Rawls) en dan bang afwachten op de proclamatie.
Gezien hij zijn ouders niet meer kan meenemen naar de plechtige proclamatie op het Hoogher Instituut voor Wijsbegeerte in Leuven, heb ik mezelf maar aangemeld als familie. Zoín gelegenheid kan je toch niet missen. Twee generaties filosofen, en dan nog in de omgekeerde tijdsvolgorde. En dan nog eens fijn wijn zuipen en barbecuen met mijn ex-proffen in de tuin van de faculteit.
...

18 juni 2003
Ruimdenkenden aller landen verenigt u vrijdag voor de televisie. Om ongeveer 19u40 op vrijdag 20 juni, komt in het programma "Duizend zonnen en garnalen" de "Allesbehalve Ideale Bibliotheek" van Peter Artur Caessens aan bod. Deze bibliotheek is het nog steeds te weinig gekende meesterwerk van Peter, een Vlaamse cultuurideoloog en subversief herrieschopper.
PAC was laatst ook te beluisteren op Radio twee tijdens "Operatie Valentijn", waar hij de rechten van de PONAM onder de aandacht van de brede bevolking bracht. (PONAM staat voor Permanent Onterecht Afgewezen Minnaar). Verder is PAC bekend van zijn in veel boekdelen gepubliceerd gedachtengoed; zijn onvolprezen onanistisch manifest, het intussen uiterst succesvol gebleken "Kras Kras - Plas Plas" project aan de Kortrijkse Leieboorden (later deels overgenomen door bOb Van Reeth) en de ondergrondse beweging voor heropvoeding van de massa.

Deze woeste denker is zeker de moeite om aan het werk te zien.
...

18 juni 2003
Uit het almanakje:
Dieren als weersvoorspellers:
Als het binnenkort gaat regenen:
* steken de vliegen,
* vliegen de zwaluwen dicht bij de grond,
* reinigen de vogels hun pluimen,
* slaan de eenden en de ganzen met hun vleugels terwijl ze in het water zwemmen,
* krabben de kippen in het zand en draaien zich door de modder.
en wij maar kijken naar het nieuws...

de dobermann
In 1860 deed een zekere Dobermann, werkzaam in het dierenasiel van ThŁringen in Duitsland, een poging om een nieuwe soort waakhond te ontwikkelen, vertrekkende van dieren die hij verondersteld was te vernietigen. Op basis van zijn selectiemethode slaagde hij erin de dobermann te ontwikkelen, die algemeen wordt beschouwd als een zeer goede waakhond.

voila!
...

17 juni 2003
Heden aan tafel in Dexia hadden we een discussie over Vlaams eten als Stoofvlees met Friet. Meteen kwam Herman over de boeg met een fijn verhaal over een frietkotuitbater die gearresteerd was voor het serveren van kattenvoer aan zijn klanten als stoverij. Hmmm. Het is alleen het gedacht dat een mens weerhoudt zo'n lekkernijen op te smikkelen.
Maar wat me toen nog eens door het hoofd ging: je hebt Kitkat met stukjes kip en Kitkat met stukjes rundsvlees; maar waarom zie je nooit Kitkat met stukjes muis, of stukjes dode mus?
Katten eten toch geen koeien, kippen of konijnen???
...

17 juni 2003
Tijd verschwunden geweest door de nevelen der tijd. Alvast een hoop nieuwe content achter de coulissen. Onder andere fijne foto's van de alweer derde week van de opleiding 4 dimensioneel Bodywork in het Dumai-centrum te Hamme en foto's van de ook alweer zeer fijne Sinxenfeesten in Kortrijk.
...

16 juni 2003
Heden is een nieuw Dufraimonstertje geboren in Bonheiden. Het gaat om Saartje, derde dochtertje van Els, oudste zus van Leen.
...

28 mei 2003
Alas! hierbij verdwijn ik weer een week in duistere anonimiteit om in gezegende intimiteit te werken aan mezelf. Laat ons hopen dat er iets goed uitkomt! Voor wie het nog niet gezien had: op de homesite meteen een nieuwe column over drie kebabdealers, een kotsend meisje en een hysterisch schaap.
...

21 mei 2003
Heden bij de foto's wat beelden toegevoegd van het fijne trouwfeest van Sylvie en Claude, van zaterdagavond laatstleden. Fotokluis.
...

15 mei 2003
Klein stuk beeldmateriaal: zelfportret van schrijver dezes als rockjezus. Foto
...

15 mei 2003
Ik ben nog steeds in de ban van de geheimzinnige brief van de 26-jarige jongeman die door misdaden tegen zijn menselijkheid in een communicatieve isolatie raakte. Eťn dezer zal ik toch eens een diepere analyse moeten plegen.
Voor de nieuwsgierigen alvast een scan van het document. brief
...

14 mei 2003
Met de verkiezingen in het vooruitzicht, leek het wel een goede zaak om ook mijn duit in het zakje te doen. Na al die vunzige papieren die ik dezer weken weer in de bus mocht krijgen in diverse variaties vleestinten en leugens, zie hier de eerst campagne van de ULP, de Unie voor Leute en Plezier. Bedacht als teasertje voor MichaŽl om op de markt van Roeselare de mensen uit hun kot te lokken rond de verkiezingen nu zondag.
Hierbij vind je enkel de binnenkant van de folder (in dubbel) met de 4 kernstandpunten van de ULP. Folder(pdf).
...

6 mei 2003
"Als er iemand zich een sociaal mens kan noemen is het ik en men laat mij zomaar links liggen. Ik ben toegankelijk, luisterbereid, vriendelijk al heel mijn leven. Alleen mag ik er blijkbaar niet aan te pas komen. Ik moet zwaar genegeerd worden en ben slachtoffer van misdaden tegen de menselijkheid. Ik ben het slachtoffer van een onverklaarbaar negeringsgedrag naar mij toe. Communicatieve uitschakeling, een sociale fobie.
U begrijpt dat een jong ambitieus persoon zich bij zo'n doemscenario niet zomaar kan neerleggen. Vandaar mijn oproep. Bent u alleen thuis, gaat u ergens naartoe, zoekt u gezelschap voor ik weet niet wat, gaat u op caf?of op bezoek bij vrienden, Bel mij op. 0486/76.xx.xx.
Gewoon doen".

Dit neergelegd in een ongeloofelijke soep van honderden neergekrabbelde woorden in een gruizig gekopieerde brief vond ik zondag in mijn bus. Eťn dezer moet ik een scan daarvan op het net zetten. Voer voor grafologen en kenners van Dr. Lecter vrees ik.
Van rechterbovenhoek tot de linkerbenedenhoek ťťn grote schreeuw om aandacht in woorden die over ongeordende gedachten vallen. Nu zou ik die jongen van 26 wel graag eens opbellen, maar ik moet zeggen dat ik ook een beetje bang ben geworden van die brief. Het ziet er allemaal zo hallucinant psycopatisch uit. En nu wil ik wel al eens iemand een vriendelijk woord toespreken, maar het lijkt me niets om vanaf morgen gestalkt te worden door een gure onbekende die me misdaden tegen de menselijkheid verwijt. En 's nachts langs mij huis sluipt met geslepen messen en ijspegels.
Ach, we zien wel weer.
...

29 april 2003
Je gaat op een goeie ochtend (vandaag dus) naar het station om je treinabonnement te verlengen. Nu ben ik een fan van jaarabo's omdat die 1. goedkoper zijn en 2. mij de zorg besparen om elke maand te denken dat ik mijn kaart moet verlengen.
Krijg ik daar evenwel meteen op mijn kop omdat de kaart niet meer te verlengen was. De kaart was geldig tot ergens in maart van dit jaar voor verlengingen. Gezien ik jaarkaarten neem, ben ik dus sinds mei vorig jaar niet meer langsgeweest aan het loket. Maar daar was geen begrip voor. Ik probeer de man uit te leggen dat zulks eigen is aan hun eigen systeem, maar geen mogelijkheid tot gelijk. Ik ben en blijf een hufter voor deze man.
Soit, een kwartier later en 1.318 Euro armer stap ik op de trein naar Brussel. Eťn troost nog: ik heb toch een man of dertig geweldig lang doen wachten aan de kassa!
...

29 april 2003
Gisteren nog heerlijk bij MichaŽl een theetje gedronken op het terras. Een mens zou dat meer moeten doen. Gezellig op een verloren avondje bij MichaŽl langsstappen en op zijn terras vol vergane glorie en speelse tijgerkat rustig een thee drinken in de late avondwarmte. Lekker gesprekje over maten in het buitenland, verdomd rechtse en vuilbekkende ex-leraars van St-Jozef (Pietje), Seppe in Spaans en het leven in het algemeen genomen.
...

23 april 2003
Ach ja, een mens moet ook nog eens iets onafhankelijks te lezen krijgen medunkt, en vandaar: alweer reeds de tweede inzending van Webzuchts grootste gastschrijver Karl Herrebout; heden op de homepage.
...

23 april 2003
Het heeft wel wat, werken voor een grote instelling in Brussel met te veel werknemers.
Zo hebben wij hier 2 eigen uitgeverijen die kunst- en andere boeken uitgeven die je als personeelslid voor een goedkopere prijs kan aanschaffen. Meestal zeer gruizige producties over vervallen steden in Walloni?of het zoveelste standaardwerk over de Vlaamse Primitieven, maar dat geeft niet. Jaarlijks krijg je dan een briefje via de interne post dat je boeken kan aankopen, samen met een selectie uit het rijke aanbod, aangeboden aan personeelsleden met een zeer aantrekkelijke korting.

Ik voel me wel aangesproken door de slotzin "als medewerker die cultuur hoog in het vaandel draagt..." en bekijk het rijke aanbod.
Het eerste boek vind ik meteen prachtig: Les liturgies de la table. Boire et manger en Europe - Une histoire culturelle door L. Moulin. De uitleg bij het boek: hoe je smaak en afkeer definieert en welke factoren onze persoonlijke en collectieve appreciatie bepalen, hoe regionale keukens en recepten zich ontwikkelen, de oorsprong van onze tafelmanieren, de invloed van kloosterregels uit de vroege Middeleeuwen en nog veel meer thema's komen aan bod in dit onvergetelijke en fraai geÔllustreerde werk. Een bijzonder geschiedenisboek voor fijnproevers.
2002 (2e dr.) 34 x 26 cm., 424p. 400 ill. Frans, Engels of Spaans.

Dit onvergetelijke en fraai geÔllustreerde werk kan ik aanschaffen aan 30 Euro ipv 49,90 Euro. Meteen bedenk ik me dat er hier nog veel meer Nederlandstaligen leven en werken dan Spaanssprekenden, maar gezien ik in de aanloop van de verkiezingen niet als Vlaams Nationalist wil bestempeld worden vergeet ik dat een Nederlandstalige versie weer niet te verkrijgen is.
De rest van de boeken verzandt al snel in saaiheid: De Vlaamse Primitieven: de meesterwerken willen me een brede introductie geven tot de schilderkunst van die mannen, tijdelijk met een gratis DVD waarmee ik de zorgvuldig gekozen meesterwerken rustig kan ondergaan; 1302. Feiten en mythen van de Guldensporenslag zoekt naar de echte betekenis van die veldslag en Mise-en-scŤne. Keizer Karel en de verbeelding van de negentiende eeuw zou me graag rondleiden in het boeiend onderzoeksvoorwerp van de idealen, politieke doelstellingen, verlangens en projecties van de 19e-eeuwse samenleving.
Topwerk is zonder twijfel Het notariaat in Belgi?van de Middeleeuwen tot heden. In dit boek wordt de mysterieuze werking van een notariskantoor historisch en praktisch toegelicht, van binnen en van buiten.Voor slechts 48 Euro aan supervoordeelprijs. Ik kan niet wachten.
Dit alles en meer ook te zien op de uitgeverij hun website
...

23 april 2003
Heden is Webzuchts eerste gastschrijver Karl Herrebout ook lijf te bezichtigen op het internet via zijn nieuwe site Geperst Konijn, alwaar zijn schrijfselen in groot tempo de wereld zullen veroveren.
...

22 april 2003
Ja! er zijn nieuwe foto's. Het betreft heden enige zedige beelden van de vrijgezellenparty van Leen en vriendinnen in Londen dit weekend. Te bezichtigen in de Fotokluis-sectie.
En onze abstract denker en entrepreneur Karl H. heeft weer een gasttekst ingestuurd. Later deze week op webzucht.
...

8 april 2003
Bah!, na een week over de pistes zweven in Alpe D'Huez valt mijn dagelijkse pendelaarsbestaan weer ferm tegen. Zelfs de trein tussen Kortrijk en Brussel haalt nooit de snelheid waarmee ik de gletsjer van de Pic Blanc bedwong. En hoewel ik hier geen Duvels drink, niet bezwijk als slachtoffer van een tapinstallatie met Jupiler-vaten, en niet de hele nacht met mijn skibotten sta te dansen op de ritmes van onze disco-installatie met rookmachine, voel ik me wel uitermate mottig.
Gecumuleerd slaaptekort of een doorbrekende midlifecrisis?
...

(27 maart 2003)
Een fijne update alweer: bekijk de volledig vernieuwde Bodyfit-sectie van de Webzucht-site. (Bodyfit is het moderne Oosterse schoonheids en verzorgingsinstituut van mijn zus Ingfield in Kortrijk). Ga en geniet van de schier eindeloze reeks behandelingen en vertroelelingen die je daar kan genieten. (Link naar Bodyfit).

(26 maart 2003)
Zo, een nieuwe column op de site gekleefd! Een fijn verhaal over Irak en omstreken waarin Amerikaanse tankcolonnes een hopeloze strijd uitvechten tegen een door He-Man aangevoerd leger van reusachtige hagedissen en hologige reptielen die de hele tijd met hoge klikgeluiden en onverstaanbaar Arabisch naar elkaar roepen.

(25 maart 2003)
Wel wel, het kan verkeren. Het was fijn om te ontdekken dat de hoofdthema's waarvoor naar Webzucht wordt gesurft zijn: lobotomie, pornosnor en sex met oma.

(24 maart 2003)
Vandaag nog bijna spel en miserie gehad met een jonge Turk. Op weg van mijn kantoor naar een vergadering wat verder in Brussel liep ik door het Kruidtuinpark. Zo vang ik dan ook nog een straaltje zon eer alles weer donker wordt en ik naar huis kan. Nu, ik loop daar rond met mijn notaboekje en mijn potlood. Blijkbaar moet dat Turkje gedacht hebben dat ik daar mensen kwam opschrijven die in het park zaten te genieten van de zon. Waar hij dat idee haalde moet je mij niet vragen, maar een veel te groot bakkes ging meteen open om me te koeioneren. De eikel.
Na wat stoerdoenerij bij zijn groepje (alleen was blijkbaar wat moeilijker) kwam er een bende op me af om me wat uit te kafferen. Of ik niets beter te doen had dan mensen te kloten. En wat ik in hun park deed. Let op: ik stond gewoon tegen een standbeeld geleund om twee minuten van de zon te genieten. Nogal verontwaardigd door zoveel openlijke stomheid, kortzichtigheid en agressiviteit dacht ik er eerst vrolijk in te vliegen. Of ze er een probleem mee hadden dat ik in de zon stond. En dat ik dat wel kon begrijpen, maar dan wel met een groter probleem zat omdat ik van 06u45 tot 19u50 aan het werk was zonder in de zon te kunnen zitten, enkel om eikeltjes van hun genre te kunnen betalen met de helft van mijn loon. Zodat zij dan op mijn kap kunnen zitten als ik op een zomerdag door ďhun?park loop. En dat ik wel ergens een bruine partij kende die dat standpunt zou kunnen verstaan. En dat ze daar beter in blok op konden stemmen, zodat ze van de Belgische overheid ook nog een gratis reisje naar hun land van herkomst konden winnen.

Uiteindelijk heb ik maar gewoon gezegd dat ik daar even in de zon stond voor ik naar een vergadering ging en ben dan wat later vertrokken onder hun argwanende blik. Het bruin gedachtegoed woekert al veel te veel door Vlaanderen.
Of zou ik toch wat bang geweest zijn voor zoveel mannelijkheid die die verzameling melksnorren zo krachtig uitstraalde?

(20 maart 2003)
Heden publiceerde Webzucht zijn eerste gasttekst. Schrijver is Karl Herrebout oud-klasvriend, West-Vlaams industrieel en onafhankelijk maatschappelijk denker. Als ik het allemaal goed versta gaat het over onlijfelijke heimatwee in Frankfurtse beursgangen.
En dat terwijl de bommen neerdonderen over Irak. Te lezen op de homepage.

(19 maart 2003)
Ons fijne campagnelied voor Stefaan De Clercq staat vanaf heden op Webzucht. Onze ex-minister had Niko en mij gevraagd om een mooi nummer te schrijven om zijn campagne voor de verkiezingen te ondersteunen. Een knaller van een song is het geworden, de "Soldaten van Stef". Gaat dat hier beluisteren. (mp3)

(19 maart 2003)
Ik ben nogal warmbloedig aangelegd. Of laat ons zeggen: toch niet zo kil van binnen als veel mensen. Als ik op kantoor kom is het eerste wat ik doe mijn jas (van kostuum) uitdoen en meteen ook mijn schoenen. Nogal wat van mijn collega's vinden het grappig om me hier te zien zitten met das en pak en dan te zien rondlopen op mijn kousen. Want tenzij ik naar buiten moet dan loop ik ook meestal op mijn kousen.
Toen er daar een aantal wat grapjes over dachten te moeten maken, heb ik naar de mannetjes van immobiliŽn laten bellen. We hebben een weddenschapje gedaan: ik zei dat het hier meestal meer dan 24 graden was en zij zeiden iets van 20 graden. We waren het er allemaal over eens dat 19 graden zowat de meest gezonde temperatuur zou moeten zijn. De mannetjes zijn komen opmeten gisteren. Hun termometer gaf mij voluit gelijk met zomaar eventjes 27 graden. En dat terwijl het buiten een graad of acht is. Gruwel. Ze gingen er meteen iets aan doen. Maar vandaag zit ik hier nog in mijn kousen te zweten.

(16 maart 2003)
Gisteren tijdens een optreden een nieuw hoogtepunt van interactie met het publiek meegemaakt. Niko en ik waren een brunch aan het opluisteren met live muziek voor de meer dan driehonderd genodigden. Voor het plezier speelde ik daar piano. Kenners zullen weten dat ik dat instrument nog niet honderd procent beheers zoals ik dat wel zou willen. Tot zover de achtergrond. We zitten dus midden in ons tweede nummer als daar ťťn of andere pipo uit Deerlijk (zo bleek later) me van aan de zijkant van het podium benadert. Hij heeft een soort van papier in de hand. ďZou je dit kunnen spelen??vraagt hij me. Met een lichte hoofdschudding gebaar ik hem dat ik nu net effe druk bezig ben. Hij vraagt het opnieuw. Ik zeg hem dat ik nu jammer genoeg midden in een optreden zit en op hij me met rust wil laten. Niet gehinderd door enige vorm van beleefdheid en wellicht ook niet door nuchterheid gooit de vetzak ongegeneerd de schamele partituur op mijn handen en herhaalt nogmaals zijn vraag. Gehinderd in mijn zicht en bewegingsvrijheid voor vingers ben ik nu verplicht om te stoppen. Ik gooi het blad op de grond, zeg hem dat ik echt wel midden in een optreden zit en vraag hem vriendelijk doch met aandrang me met rust te laten. Tot mijn vreugde stapt de boer het af. Dan maar weer invallen bij de volgende strofe.
Ongelooflijk wat je allemaal meemaakt dezer dagen. Later heb ik de man fijn terug bij zijn pietje gehad, maar daarover meer op een ander moment.
...

(15 maart 2003)
Het zal je maar overkomen dat je te diep in de put kijkt. Uit de krant gevist:
NAIROBI - Bij een poging een GSM uit een wc te vissen, zijn drie Kenianen om het leven gekomen. Zij raakten bedwelmd door de hevige stank in het riool onder de wc. Dat heeft de politie van Mombasa vrijdag meegedeeld.
Studente Dora Mwabela had haar telefoon in het hurktoilet laten vallen. Ze loofde een beloning van twaalf euro uit voor de vinder. Enkele mannen maakten de vloer open en hadden zo zicht op een twaalf meter diepe kuil onder het toilet. De eerste die afdaalde raakte vrijwel meteen bewusteloos en viel op de bodem. Twee andere mannen die de eerste wilden redden, verloren ook het bewustzijn en vielen bovenop de eerste. De inmiddels toegesnelde politie wist andere helden ervan te weerhouden ook in de kuil te duiken. Volgens politiechef Peter Njenga waren de dampen in de rioolkuil zo giftig dat de mannen vrijwel onmiddellijk zijn gestikt. Het is niet duidelijk of de studente haar mobieltje terugheeft.
...

(13 maart 2003)
On a long enough timeline, the survival rate for everybody drops to zero. (Fight Club)
Dat vond ik nog eens een goed zicht op het leven. Als je het leven maar groot genoeg ziet, dan wordt alles meteen relatief. Doet er mij aan denken dat ik nog eens een stuk moet schrijven over mijn verward zicht op kansrekenen. Er wordt mij altijd verteld dat kansen toenemen en afnemen, maar voor mij; als ik moet kiezen, dan is het altijd een kwestie van 50 procent: of je pakt de witte knikker, of je neemt de rode knikker. Of je hebt geluk, of je hebt het vlaggen.
Maar dat is weer een ander verhaal.
...

(11 maart 2003)
Phoewww!! toch wel een groot verschil zo, na een week lichamelijk bezig zijn, diepte en innerlijke peiling, weer hele dagen achter mijn scherm te zitten in Brussel, met een bende chefs die nog niet goed lijken te weten waar ze naartoe willen. De ene dag dit, de andere dag dat. Nogal vermoeiend als je't mij vraagt. En anders vergaderingen met pipo's die vaker willen tegenwerken dan meewerken. Maar daar zit tenminste nog humor in. Ik betwijfel steeds meer of er in mij ook maar iets van een liefhebber van banken schuilt. Een mens zou zich vragen beginnen stellen.
Gelukkig betalen ze goed.
...

(10 maart 2003)
Vorige week van maandag tot en met zondag een hele week zwaar in opleiding geweest bij Dumai in Hamme. Met name voor de tweede week van het derde jaar Bodywork. Allerlei fijne shiatsu technieken voor behandeling in zijlig en andere posities voor mensen die niet meer rechtop kunnen liggen/zitten of in een rolstoel zitten. Van 9:30 's morgens tot 20:30 's avonds. Wel heftig zo, de hele dag met jezelf aan de slag gaan. Want daar gaat het in die traditionele Oosterse geneeswijzen toch vaak om. Als je je eigen grenzen niet leert kennen en verlegt dan lukt dat ook nooit bij iemand anders. Wel niet altijd even eenvoudig om de specifieke trilling van bijvoorbeeld de milt of de lever te voelen. Daar zijn we hier meestal iets te mentaal voor ingesteld. En daar moet ik ook nu nog flink mee oppassen. Voor je het weet probeer je je een gevoel voor te stellen of zelf mentaal te creŽren, zodat je in werkelijkheid met je handen niets meer voelt. Ik begin te begrijpen waarom de karate kid eerst dagen aan een stuk auto's moest wassen en muren schilderen alvorens van Mr. Miyagi zijn eerste lowkick te leren. (Al leek die ooievaarsschop op het einde van de film toch ook niet helemaal van binnen te komen, maar soit.
...

(20 februari 2003)
De foto-sectie is gevoelig aangevuld! 30 foto's van ons verblijf in New York rond de kerstperiode en 17 foto's van de festiviteiten van de alweer vijfde editie van de grote JT MidWinterBarbecue.
Gaat dat zien !
...

(19 februari 2003)
In de mailbox gevonden. Een verwittigd mensch is er twee waard. DIEFSTAL VAN BANKKAART
Je gaat rustig naar een bankautomaat om geld af te halen. Je steekt je kaart in de automaat en dan ... niets meer. Je drukt op de toets "Annuleren " om je kaart te recuperen, maar ze blijft in het toestel geblokkeerd. Je redeneert ?niet erg, ik zal morgen in de bank passeren om de kaart op te halen ? 's Anderendaags in de bank : Neen mijnheer(mevrouw), uw kaart werd NIET door de automaat ingeslikt. De kaart is niet in ons bezit.
Wat is er gebeurd ??? Uitleg Enkele slimmeriken hebben een klein plastiekje in de gleuf van de automaat ingebracht. De bankkaart wordt in het toestel tegengehouden door een stukje VHS band. Daardoor wordt de kaart tegengehouden, kan de automaat de kaart niet lezen, en ze ook niet inslikken. Een ander stukje plastiek belet dat de kaart wordt teruggeworpen. Indien dit u overkomt, kijk dan ZEER dicht bij de sleuf waar je kaart hebt ingestoken. Indien een stukje plastiek werd vastgemaakt (dubbelzijdige plakband), TREK DIT WEG, en je kan je bankkaart recupereren.
Kijk goed rondom jou, je dief is niet ver weg. Indien iemand naar je toekomt om te vragen wat er scheelt, GA NIET WEG VAN DE AUTOMAAT. Het is zonder twijfel de ?helpende ?dief die komt informeren en je waarschijnlijk zal aanraden om 's anderendaags terug te komen naar de bank om de kaart te recuperen. Hij zal ook zeggen eerst nog eens een poging te doen de kaart te recuperen door je code in te toetsen. DOE DIT NIET ! ! !
Indien je twijfelt : LAAT ONMIDDELLIJK JE KAART BLOKKEREN VIA BANKSYS, Tel van card-stop (0032) 070 - 344 344
...

(18 februari 2003)
Het moet gezegd: de trainstoppers worden met de dag inventiever. Gezien ik de laatste 2 maanden niet meer ben opgehouden door zelfmoordpogingen op het spoor, was ik een zeer tevreden mens. Jammergenoeg bleek een deel van het spoor in de omgeving van Denderleeuw wel nog op drijfzand gebouwd. Soit, voor overmacht wil ik nog wel een oogje dichtknijpen.
Maar je raadt nooit wat ze me maandagavond voorschotelden op de trein. "Dames en heren, deze trein zal een vertraging van onbekende duur hebben. Er staat op het spoor een vrouw te zwaaien met een mes. We wachten op interventie van de rijkswacht". Wel wel, dat is weer iets nieuws. Op het spoor gaan staan en een hele trein bedreigen met een aardappelmes. "JE TREIN OF JE LEVEN!", met de hoop om de aandacht te vestigen op de moeilijke taak van spoorbaas Karel Vinck, of het trieste lot van vroeggeboren Golden Retrievers in de Oostkantons. Of een ander obsceen excuus waar ik niet van wil horen als ik op tijd thuis wil zijn voor een afspraak.
Weg met die verwilderde Don Quichottas!
...

(13 februari 2003)
Aan het lezen in de verzamelde beste preken van Dominee Eppe Gremdaat kwam ik op dit leuke tekstje:
De kennis die de maatschappij in je hoofd wil stoppen is niet de kennis waar je eigen hoofd naar vraagt en naar verlangt. Het is de kennis die de maatschappij nodig heeft. De maatschappij parasiteert in de hoofden van de burgers.

Het enige dat ik weet is dat ik zo min mogelijk wil weten. Ik het er wel eens over gedacht om een vereniging op te richten. Mensen die bewust niet willen weten. Daar zou je vanaf de lagere school al lid van moeten kunnen worden. Ik denk dat de maatschappij er heel anders uit gaat zien.
Nu wordt er gesuggereerd dat als je meer weet, je ook meer kan en daardoor ook gelukkiger wordt. Maar ik vind dat de hedendaagse mens als geestlijke vuilnisbak wordt gebruikt. Steeds meer wordt er in al die hoofden gekieperd, steeds vuilere informatie. Teveel kennis brengt de ondergang dichterbij.

Het is goed om je hoofd af en toe te cleanen. En je vooral niet op te laten jagen door een maatschappij die volkomen over haar toeren is.
...

(12 februari 2003)
Genesis 19, vers 34: "En het geschiedde des anderen daags, dat de eerstgeborene zeide tot de jongste: Zie, ik heb gisteren nacht bij mijn vader gelegen; laat ons ook dezen nacht hem wijn te drinken geven; ga dan in, lig bij hem, opdat wij van onzen vader zaad in het leven behouden.". Eigenlijk is de Bijbel best een inspirerende bron voor mensen die wat verloren lopen in deze warrige tijden. Ik begin te begrijpen waarom die getuigen van J. sommige passages zo goed uit het hoofd kennen.
...

(10 februari 2003)
Kreeg net een mail met een aantal zinsneden uit schriftelijke verklaringen van verzekerden die aangifte doen van een schadegeval. Eentje vond ik wel bijzonder leuk. Niet zozeer omdat het zo extreem grappig was, maar wel door het curieuze taalgebruik en de plotse drang tijdens het autorijden. Mijn geest schoot al meteen in wilde actie:
Terwijl ik normaal door de straat reed, bekroop mij het verlangen mij te ontlasten. Zodoende stopte ik aan de rand van de weg en begaf mij in de bosjes. Net toen ik mijn broek had laten zakken kwam de tegenpartij en gaf mij met zijn kieper een forse dreun van achteren
Al weet ik niet meteen wat ik me bij die "kieper" moet voorstellen. Maar dat "ontlasten" vond ik zo'n geweldig woord, zo darm-achtig, zo vet en plat in een poging om beleefd te zijn.
...

(5 februari 2003)
De nieuwe column staat er op. Een volledig waarheidsgetrouwe schets van mijn vlucht met Biman Airlines naar New York in de kerstperiode. Toch afsluiten met 1 goed punt: ze zijn als het ware de RyanAir van de internationale vluchten. Zeer geodkoop dus. Voor 300 Euro vlieg je naar New York.
...

(3 februari 2003)
Het is alweer eventjes te lang gelden dat de column ververst is. Excuses daarvoor. De volgende tekst (Slapstick Airlines) is al ongeveer klaar, maar nog niet helemaal naar mijn zin. Er ontbreekt wat zwier en zwaai aan. Daar zal ik dus eerst nog wat aan knippen en snoeien, maar dan komt'ie eraan. Binnenkort beschik ik weer over een snel lopende laptop voor op de trein (nu in installatie) en ik verwacht dat dat de zaken ook behoorlijk zal versnellen.
...

(2 februari 2003)
"To be sure of hitting the target, shoot first and call whatever you hit the target".
(Ashleigh Brilliant)
...

(030127)
Ter opwarming van alle dit weekend volledig ingeslapen geesten: enige fijne gedachtenspelingen van de oude Chinese Sofisten Hoei Shih en Koen-Soen Ling:
"Een bruin paard en een donkere os zijn samen drie"
"Een wit paard is geen paard"
"De schaduw van een vliegende vogel beweegt zich niet"

Voorwaar gratis wijsheid van 3000 jaar oud! Verdraagt wel enige overpeinzing in alle ernst om goed gesmaakt te worden, maar dat moet toch nog wel lukken, nietwaar?
...

(030124)
Binnenkort ga ik dan toch beginnen met mijn project rond foto's van slapende mensen. Gezien op de trein naar Brussel toch ongeveer 90 procent van de mensen slaapt, zal ik studie-objecten genoeg hebben medunkt. En dan mooie kadreringen maken van mensen die in massa klaarliggen voor een open-mond amandelverwijdering en huiginspectie.
Binnenkort op Webzucht. Oogjes dicht en snaveltjes wijd open.
...

(030122)
Heden uit een ziedende vlammenzee ontstnapt. (toch als ik het verhaal vertel). Als ik toekom voor een vergadering, zie ik iedereen uit het raam kijken, het gebouw staat in brand. De vergaderzalen zitten in een L-vormig stuk van het Pacheco-gebouw in Brussel. In dat gebouw verwijderen ze momenteel asbest. Maar ik moet er wel door om naar die vergaderzalen te kunnen. Lap! Even getwijfeld, maar dan toch maar de meeting gehouden. Enkel het hoogstnoodzakelijke. Tot als er steeds meer sirenes beginnen loeien. Als ik het gebouw wil verlaten, blijkt dat ik niet meer buiten kan door de brand in de gangen (en alle branddeuren zijn gesloten). Uiteindelijk leidt een lieve vrouw van de onderhoudsdienst me naar de ondergrondse parkeergarages. Daar begint het water van de spuitgasten al door te lopen. Uiteindelijk vind ik de uitgang en wordt verbaasd aangekeken door de brandweermannen. Blijkbaar zat er dan toch nog iemand in dat gebouw!
...

(030118)
Zie, het feit dat je razend wordt als je op de autostrade in een file blijkt dan toch nog een goed teken te zijn. Omdat je eigenlijk weigert aan te nemen dat de wereld zo slecht in elkaar hoort te zitten. Citaat van Alain de Botton: "Als je kwaad bent omdat je in de file op de snelweg zit, dan verwacht je immers de mogelijkheid dat er ooit geen opstoppingen meer zijn. Ben je woedend, dan geloof je dat er een betere wereld mogelijjk is".
...

(030109)
In het notaboekje in mijn jas vond ik onlangs nog een gedichtje dat ik een goed jaar geleden schreef voor MichaŽl. Dat moest een of andere rol krijgen in een radio-uitzending over de zee en de invloed daarvan op filosofen en schrijvers of zo. In ieder geval vond ik mijn poging tot een zwaarmoedig archaÔsch gedicht in een neo-Vandewoestijnestijl met extra christelijk doemdenken wel nog grappig genoeg om nog eens door te lezen. Daar komt 'ie:

Zoals bij't keerend tij d'ontstuimige golven breken
en walschend neerslaan op het immer dompe zand,
zoo is mijn ziel, met 't keeren van de jaren
in golven zware weemoed aanbeland

***

Maar als ik, overspoeld door donkr'e dromen
mij smachtend in den branding gooi
dan roept Gij mij, Gij zijt mijn Lichtend Baken,
slechts door Uw licht ontsnap ik aan mijn duist're kooi.

Het tweede blad van mijn boekje waar de rest van het gedicht hoorde op te staan is jammergenoeg verdwenen geraakt.
Op de achterzijde van hetzelfde blad vond ik evenwel ook nog de start van wat de naÔeve lichtvoetige versie van een zee- gedicht had moeten worden:

O zee, o zand, o zilte baren,
bij tijden woest, bij tijden zacht
bemind gewis, maar met gevaren
fonkelend in eeuwige pracht.

Wie houdt er niet van fijne schelpen,
verzameld door een kinderhand
...

En daar stopt het dan al, maar ik geniet nog terug als ik terugdenk aan het schrijven van deze gedichtjes, op weg van Kortrijk naar de Dilkom voor een avondlijke zwem.
...

(030106)
Gisteren een frisse duik genomen in de Noorzee. Whoeaah! Meteen met MichaŽl een dagtrip van gemaakt, samen met nog een tiental andere doorwinterde tiepen, de twee babes en Leen (mijn persoonlijke verzorgster en fotografe). Beeldrijke weerslag van deze expeditie naar zee vind je natuurlijk in de foto-sectie van Webzucht.
...

(030102)
Net terug van New York. Heerlijke tiendaagse beleefd aldaar. Dankzij overnachtingen in Jans appartement aldaar en de fijne diensten van Biman Airlines is de reis nog enigszins betaalbaar gebleven. Meer info volgt als ik hier op bureau mijn jetlag wat onder controle heb gekregen. (alcohol en slaaptekort tijdens nieuwjaarsbezoekjes hebben die jetlag totnogtoe enkel goed gevoederd!). Ook de 280 foto's die ik terplaatse maakte zal ik enigszins moeten selectief benaderen.
...

(021610)
Net terug uit London. Samen met Leen een weekendbezoekje gebracht aan Anke en Sebastian die het daar helemaal aan het maken zijn in de financiŽle middens van the City. Gelukkig hadden ze ook nog tijd om met gewone stervelingen de stad in te trekken en de fijne plekjes van London te tonen. Ik ben alvast een groot fan geworden van het Modern Tate Museum voor hedendaagse kunst. (al kon de uitgebreide High Tea bij Fortnum & Mason me ook wel sterk bekoren). Foto's in groten getale te verwachten later deze week.
...

(021210)
Dit jaar zal ik de oudejaarsdrukte niet meemaken. Op dat moment zit ik normaalgezien aan boord van ťťn of andere aftandse Boeing van Biman Airlines op weg van New-York naar Brussel. Met een beetje geluk zie ik dan door de venstertjes de vuurwerkbollen overal onder mij. Hoewel ze boven de oceaan waarschijnlijk nog niet te veel fusees gaan afschieten. En als we dan rond elf uur in Zaventem zijn, kunnen we rustig de trein nemen naar huis zonder ťťn andere reiziger in onze coup? Allemaal met een dikke buik en zware kop in bed.
...

(021205)
Het gaat goed met de hedendaagse kunst. De constante zoektocht naar schokkende dingen heeft de kijker al goed klaargestoomd voor het leven zoals het is. Heden in de Standaard: BERLIJN -- Een 24-jarige vrouw heeft vorige week zelfmoord gepleegd door vanaf de vijfde verdieping van het kunstcentrum Tacheles in Berlijn naar beneden te springen. Een groep buitenlandse scholieren dacht dat het om ,,een performance of een installatie'' ging, en maakte uitgebreid foto's van het lichaam. Een jongen van twaalf was de eerste die in de gaten had dat het om een echt lijk ging. ††(link)
...

(021202)
Bij de banken viert het thema besparingen hoogtij. Leef mee in deze wondere wereld met een random voorbeeldje uit inzendingen voor de Dexia "Kostenkraker", thema papier.
"In heel wat documenten worden belangrijke zaken of aanpassingen in kleurtjes aangeduid. Dat vraagt om een kleurenprint. Zet belangrijke dingen daarom in vet of gebruik een grijze balk (Excel). Gebruik kleurenprints enkel in documenten voor extern gebruik."
Ik kan me moeiteloos inbeelden dat zulks de miljarden verlies van blind geloof in Lernhout en Hauspie in ťťn klap omkeert naar nieuwe, ongekende financiŽle hoogten.
...

(021128)
Lekker. Geile wijven kijken. Een paar duizend kilometer verderop in Nigeria zal op dat moment een vrouw zitten die op haar steniging wacht. Nadat Amina Lawal gescheiden was van haar man heeft zij een kind gekregen. En dat mag niet in Nigeria. Er mogen nog wel meer dingen niet in Nigeria. Iets met Sharia-wetgeving. Iets waar Amnesty International mee bezig is. Iets wat nu niet meer belangrijk zal zijn, want niet meer onder de media-aandacht, de verkiezing is immers verhuisd naar het veilige Londen. (bij Luna).
...

(021127)
In deze tijden van religieuze conflicten en misverstanden een fijne anecdote van Ullrich Libbrecht: "Waar wetenschap en technologie mondiale eenheidsverschijnselen zijn, kunnen we alleen maar hopen dat dit nooit met het geestelijk erfgoed gebeurt, want dit ontleent zijn waarde aan zijn diversiteit. Zou de wereld er rijker bij worden als we allemaal dezelfde taal spraken, dezelfde filosofie hadden, dezelfde religie beleden en dezelfde kunst voortbrachten?"
Ik zelf denk alvast van niet. Maar wie ben ik natuurlijk.
...

(021125)
Lezende in Giordano Bruno (geboren 1548) zag ik dit universeel zinnetje: "Zo is dan derhalve het universum een enig, oneindig, onbeweeglijk iets... Het wordt niet voortgebracht, want er is geen ander zijn waarnaar het zou kunnen verlangen, of dat het zou kunnen verwachten; het heeft immers zelf alle Zijn. Het vergaat niet; want er is niets anders waarin het zou kunnen veranderen; het is immers zelf alles. Het kan niet af-of toenemen - want het is oneindig en zoals er niets kan bijkomen, zo kan er niets van weggenomen worden".
...

(021122)

De menselijke taal is geen tekentaal, vergelijkbaar met wiskundige symbolen, maar een uit het duister verleden stammend erfgoed van organische gegroeide vormen.


Home


(Kopierecht behoort Jeroen Thibaut -- 2002)