Een heftige chocoladerisotto

Hoe maak ik een stevige chocoladerisotto om mijn ergste deserthonger te stillen. Projecten van Jeroen Thibaut opgetekend voor Webzucht. Doe het zelf: in de keuken voor vreselijk ongezonde desserts.

Stel je voor: het is weekend en je vrienden hebben je gevraagd om een hevig maar heerlijk dessert te maken. Voor ťťn keer gooi je alle beslommeringen van dieet en gezondheid weg en begin je aan een ware caloriebom waar slechts weinige recepten het tegen kunnen opnemen: de verrassende chocoladerisotto.

Als je nog nooit een zoete risotto hebt gegeten, dan staat je een verrassing te wachten. Chocoladerisotto is onverantwoord lekker en onverantwoord snel op. Gemakkelijk als geen ander en een gegarandeerd resultaat!

In deze aflevering: hoe maak je in een wip een heerlijk ongezonde chocoladerisotto om vriend en vijand mee te verrassen.
INGREDIňNTEN (6p)
175 g risottorijst
6 dl volle melk
75 g pure chocolade, in brokjes
25 gr boter
50 g suiker
snuifje kaneel
60 ml slagroom
(verse frambozen en chocoladekrullen voor garnering)


 

riso01.jpg
 

 

 

 

BEREIDING

1. Doe de rijst in een grote pot. Schenk de melk erbij en breng het geheel langzaam aan de kook. Draai het vuur zo laag mogelijk en sudder de melk 20 minuten tot de rijst heel zacht is. Af en toe roeren.

 

riso02.jpg


 

2. Als de rijst zacht is, roer je er de chocolade, de boter en de suiker door.

 

riso03.jpg
 


3. Kook alles een tweetal minuutjes op laag vuur onder voortdurend roeren tot de chocolade gesmolten is.
 

riso04.jpg
 


4. Haal de pot van het vuur en roer de kaneel en de slagroom erdoor. Dek de pan af en laat de risotto enkele minuten trekken

 

riso05.jpg

 

5. Verdeel de risotto in kommetjes of bordjes. Garneer eventueel elke portie met verse frambozen en chocoladekrullen. Sommige zotten serveren hier ook nog eens warme chocoladesaus bij.  (Ken jezelf).

 

riso06.jpg
 6. Doe vooral geen moeite om de pot mooi leeg te schrapen. Het enige wat je moet doen is even weggaan uit de keuken en een paar minuten later terugkomen. Zonder twijfel vind je een uitgelikte pot op het aanrecht.

 

riso07.jpg
 


Smakelijk!

Persoonlijk vind ik de risotto zowel warm als koud heerlijk, zij het met een lichte voorkeur voor koud (maar ik houd dan ook meer van koude appelmoes dan van warme).

Bedenkingen

Via het volgende linkje kan je steeds je opmerkingen geven of constructieve voorstellen doen.