Voor de beste massages in Kortrijk, ayurveda, lavastenen, Power Plate, shiatsu, thaise massage, nagelstyling, peeling, zonnebank, vermageren, en een beter figuur.


kinesitherapie

Bodfyfit is al sinds 1992 gespecialiseerd in kinsesitherapie. Na haar studies als kinesitherapeut vestigde Ingfield Thibaut zich als zelfstandig kinesist. Ondanks haar bloeiende zaak bleef ze zich specialiseren in nieuwe behandelingswijzen, workshops en diverse opleidingen. Om die brede waaier van behandelingen optimaal te kunnen aanbieden besloot ze een centrum te openen onder de naam Bodyfit aan het Robbeplein in Kortrijk. Binnen dit centrum was plaats voor de klassieke kine, maar ook voor de meer Oosters gerichte behandelingen, schoonheidsverzorgingen en figuurcorrectie. Zo vind je er ook een moderne krachtige zonnebank, douche, gezellig ingerichte behandelkamers, de Power Plate hoek en een polyvalente ruimte die gebruikt kan worden voor groepslessen.

Meestal komen mensen naar de kinesist omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, een 'verkeerde' beweging, of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Het gevolg is dat u ergens pijn heeft, minder goed kracht kunt uitoefenen of een bepaalde beweging minder goed of helemaal niet kunt maken.

Globaal zijn er drie soorten behandelingen: bewegingstherapie, massage en fysische therapie. Vaak worden ze gecombineerd. Daarnaast zorgt de kinesist voor preventief advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of vererging van klachten te voorkomen.

menurelaxatietherapie

Soms wordt het een beetje te druk in het leven. Dan kan relaxatietherapie van pas komen. Niet alleen bij gevallen van hyperventilatie, angstaanvallen en hevige stress, maar ook voor mensen die moeite hebben om te kunnen ontspannen. Of gewoon na een zware dag...

menubekkenbodemreŽducatie

BekkenbodemreŽducatie is een specialisatie waarbij met diverse technieken gewerkt wordt aan een betere beheersing van de bekkenbodemspieren. Bij volwassenen bijvoorbeeld urine-incontinentie of een overmatige drang tot plassen, maar ook bij kinderen kunnen goede resultaten behaald worden, zoals bijvoorbeeld bij bedplassen.

menulymfedrainage methode Vodder

Manuele lymfedrainage is een speciale massage, ontwikkeld door Dr. E. Vodder (Duitsland) in de jaren '60, voor beÔnvloeden van het lymfevatsysteem, zodat blokkades en stromingsproblemen worden opgeheven en de stroming van de vloeistoffen wordt bevorderd. De speciale drainagebewegingen hebben invloed op zowel bind- en lymfweefsel als op alle andere lichaamsweefsels.

Lymfe is een weefselvloeistof, een uit het bloed afkomstig voedingsvocht dat zich in de lymfevaten verzamelt en gefilterd wordt in de lymfeklieren. De lymfe neemt de voedingstoffen uit het bloed op, vervoert ze naar de weefsels, neemt daar de afvalproducten op en vloeit vervolgens door een uitgebreid stelsel van holten en kanalen weer in het aderlijke stelsel terug. Het is een heldere en kleurloze vloeistof, behalve in de vaten die in de darm uitkomen, daar is de lymfe melkachtig.

Bij een verbetering van de afvoer zullen gifstoffen sneller afgevoerd worden waardoor er een verbetering van de celstofwisseling en daardoor van de celwerking plaats kan vinden. Doel van deze behandeling is het voorkomen dat er zich ergens afvalstoffen ophopen en daarmee voorkomen dat afwijkingen ontstaan. Bij zwellingen en acute aandoeningen kan een verbeterde afvoer van het opgehoopte vocht een versnellen van het herstel tot gevolg hebben. Bij oedemen ten gevolge van een vertraagde bloedafvoer en/of slechte vaten kan lymfedrainage zeer goede diensten bewijzen. De lymfevaten hebben ook een zenuwverbinding en door de lymfedrainage worden deze zenuwen specifiek geprikkeld. Dit heeft een algeheel gunstig effect op het lichaam. De technieken van de lymfedrainage zijn goed toepasbaar binnen andere vormen van massage.

Lymfedrainage kan op iedere leeftijd worden toegepast. Het wordt toegepast ter algemene regeneratie en tegen oedeem, stuwingen, allergie, migraine, littekens, restless-legs en slapeloosheid.

menu


Heerlijke massages in Kortrijk: thaise massage, een deugddoende ayurvedische massage, massage met lavastenen, workout met Powerplate, een relaxerende shiatsubehandeling, fijne nagelstyling, moderne zonnebank, professionele hulp om te vermageren, en het beste materiaal voor een beter figuur. Ook wimperverlenging, antirimpelbehandeling, medische pedicure, lymfedrainage, cellulitis, vacupress, bio skin-jetting, pre-ski oefeningen, aerobic, relaxatie, aromatherapie, of zelfs stoelmassage.